Wie ben ik...

Ik ben opgegroeid in het noorden van het land in een plaats 15 kilometer vanaf de stad Groningen. Ik heb in mijn jeugd altijd de ruimte gehad om te spelen en mezelf en de wereld te ontdekken, dankzij mijn ouders. Op de basisschool ben ik de nodige hobbels tegengekomen, die mij mede gevormd hebben tot wie ik nu ben. Tijdens de periode daarna op de middelbare school heb ik het niet makkelijk gehad als hoog sensitieve persoon (hsp). Zoals veel anderen heb ik door pieken en dalen mijn weg moeten vinden tijdens mijn kinder- en puberteit.

Toen ik van de middelbare school kwam heb ik de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gekozen, omdat ik op dat moment sterk het gevoel had dat ik anderen wilde “helpen”. Tijdens de opleiding bleek al snel dat ik eerst flink met mezelf aan de slag moest, voordat ik wat voor anderen kon gaan betekenen. Wel had ik het gevoel dat ik in de juiste hoek zat voor wat betreft het begeleiden & ondersteunen van andere mensen.

Na die zeer leerzame en prettige studietijd had ik besloten dat ik een baan wilde in de hulpverlening, maakte mij niet uit waar dat zou zijn. Na op diverse plekken in het land te hebben gesolliciteerd ben ik in Amsterdam terecht gekomen en heb ik ruim 5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ook in deze periode bleef het gevoel dat ik op de juiste plek zat voor wat betreft het bieden van steun aan mensen die het moeilijk hadden.

Op een gegeven moment wilde ik onderzoeken wat ik nog meer zou kunnen ontwikkelen en heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang om leiding te geven aan groepsleiders in de buitenschoolse opvang. Wat me van deze 4,5 jaar het meeste is bijgebleven is dat het heel boeiend is om gedreven groepsleiders alles uit de kast te zien halen zodat de kinderen zich optimaal vermaken en hun eigen plekje hebben binnen de opvang.

Vervolgens heb ik in de commerciële wereld rondgekeken door bij een uitzendbureau een vestiging te leiden. Hier heb ik vooral geleerd: tijd=geld. Al snel bleek ik daar niet op mijn plek, maar ik begreep wel meer over hoe de zakelijke wereld in elkaar steekt. Hierdoor kon ik nog beter begrijpen dat niet iedereen op dezelfde manier met zichzelf, anderen & het leven in zijn algemeenheid omgaat. In de periode daarna waarin ik in de re-integratiebranche heb gewerkt, ben ik weer meer naar de begeleidingskant gegaan. Ik merkte aan mezelf dat ik vooral energie kreeg als ik mensen kon laten beseffen dat, ondanks tegenslagen of belemmeringen, zij zelf het heft (weer) in handen konden nemen.

Omdat ik toch een klein stemmetje bleef horen zeggen dat ik nog niet helemaal op mijn plek was, ben ik vanaf 2009 bij de gemeente gaan werken om mensen te begeleiden die op zoek zijn naar werk. Ik heb zowel individuele gesprekken als groepstrainingen verzorgd. Ook hier bleek weer dat ik het meest in mijn element ben als ik anderen kan laten ervaren waar hun kracht zit en hoe ze die kunnen gaan inzetten om datgene wat hen belemmert of bezig houdt weer te laten stromen.

Tot op de dag van vandaag train en coach ik nog steeds met veel plezier mensen binnen de gemeentelijke organisatie. Daarnaast ben ik in 2011 in aanraking gekomen met Aura Soma® en toen wist ik dat ik nog meer te bieden had en ben ik de opleiding tot Aura Soma® practitioner gaan doen. Ik ben in 2012 begonnen met Change2Ability en kan hierin alles combineren waarin ik mij in de afgelopen jaren heb ontwikkeld.

Ik heb na mijn maatschappelijk werk en dienstverlening een HBO+ opleiding voor trainer afgerond, daarnaast ben ik gecertificeerd Aura Soma® practitioner en beoefen ik kundalini reiki 1 en 2. Verder heb ik diverse massage cursussen gedaan, waaronder de chakra massage van Aura Soma® .

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.


Irene Stuitje, Lifecoach